Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

Isala Expositie
Ieder half jaar exposeren twee kunstenaars van Kunstkring Capelle hun werk in het Isala Theater. Vanaf september 2017 zijn dit Irina Volova en Corry Noorlander.

Irina Volova
Irina Volova is een kunstenares van Russische afkomst. Ze schildert graag diverse transportthema's, havenstadsgezichten. Ze maakt realistische schilderijen met soms een uitstapje naar het magisch- of surrealisme. omdat zij heel lang gevaren heeft op grote cruiseschepen en zichzelf daar continu 'op weg' voelde. Dit gevoel heeft geleid tot diverse kunstopleidingen en het maken van een groot aantal werken. 

Meer informatie over Irina Volova ga naar: www.volova.exto.nl

      

 

Corry Noorlander

Na eerst veel met klei te hebben gewerkt wilde Corry graag wat anders proberen. Ze vond glas altijd al erg mooi om mee te werken en specifiek glas in lood trok haar interesse. Na vele cursussen heeft ze zichzelf ontplooid tot ware glas-kunstenaar. Nu makt ze prachtige objecten de ze allen zelf heeft getekend en ontworpen. 


      Kunstkring Capelle

Kunstkring Capelle is een vereniging voor professionele beroepskunstenaars, semi-beroepskunstenaars en amateurs. De kunstkring is op 17 december 2002 opgericht en telt momenteel een 100 leden.
Elk jaar organiseert Kunstkring Capelle in de maand mei/juni de Kunst- en Atelierroute, op de tweede zaterdag in september Kunstmarkt Capelle in de oude dorpskern aan de Kerklaan en medio december de Winter Art Fair in het Isala Theater.


Daarnaast exploiteert de vereniging een Kunstuitleen (in de bibliotheek), organiseert ze minimaal vier kunstreizen in Nederland, soms in België of Duitsland, tien soosavonden op locatie, een vrijwilligersuitje en laat ze de eigen leden/kunstenaars op een vijftal locaties exposeren.
De Kunstuitleen is absoluut de moeite waard om meerdere keren te bezoeken, want met een scala van kunstobjecten is deze kunst zowel te huur, te koop en kunt u ook huren en sparen. Loop eens binnen bij de bibliotheek (Stadsplein 39), direct links vindt u ons.

Kijk voor openingstijden en andere informatie op onze website www.kunstkringcapelle.nl. Want wilt u lid worden, donateur of sponsor worden, de website geeft u alle informatie en contactgegevens die u daarvoor nodig heeft.