Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

hoekje

Isala Film: maart

De maand dat we weer langzaam richting de lente gaan en de maand waarin de klok weer een uur vooruit gaat. Maar maart is toch vooral de maand van topfilms in het Isala. En... de films voor april zijn ook al bekend. Lees meer...

Lion, dinsdag 7 maarti
Genomineerd voor zes Oscars waaronder in de categorie Beste film. Lion vertelt het (waargebeurde) verhaal van een Indiase jongen die als 5-jarig jongetje per ongeluk op een trein terecht komt. Die voert hem duizenden kilometers door India, ver weg van zijn familie. Na wekenlang in zijn eentje te overleven, wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd. Op zijn dertigste gaat hij, slechts gewapend met Google Earth en zijn herinneringen, op zoek naar zijn familie. ‘Lion is een oprechte tranentrekker. Prachtig en gevoelig gespeeld door zowel Dev Patel als adoptiemoeder Nicole Kidman. Kleine Sunny Pawar steelt als jonge Saroo ieders hart.’ (****AD)

Het doet zo zeer, dinsdag 14 maart
In Het doet zo zeer schetst schrijfster Heleen van Royen (De gelukkig huisvrouw) een portret van haar moeder, bij wie beginnende dementie is geconstateerd. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven.Manchester by the sea (Parel), dinsdag 21 maart
Genomineerd voor zes Oscars waaronder in de categorie Beste film. ‘Formidabel... Dit is geen film, dit is opera.’ (*****Parool) Manchester by the sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe plotseling komt te overlijden, krijgt Lee de voogdij over zijn neef. Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi. ‘Zelden viel er zo veel te lachen in een loodzwaar drama.’ (****de Volkskrant)

Jackie, dinsdag 28 maart
Genomineerd voor drie Oscars waaronder in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol. In Jackie kruipt Natalie Portman in de huid van first lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische vrouw. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen.

Moonlight, vrijdag 31 maart en dinsdag 4 april
‘Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk. Dat drie acteurs hetzelfde personage spelen is niet nieuw, maar hier midden in de roos.’ (*****de Volkskrant) De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Moonlight sleepte al de Golden Globe voor Beste film in de wacht en is met maar liefst acht nominaties de gedoodverfde Oscar-kandidaat.

Bekijk hier het gehele filmaanbod

* Houdt de website in de gaten voor de start van de verkoop. 


Restaurant-Wijnbar De Bank serveert een special Isala Film Menu. Iedere dinsdag een driegangen menu voor slechts € 25,- (excl. filmkaartje)
Kijk hier voor meer informatie