Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

hoekje

Isala Film: mei

De laatste films van dit seizoen zijn geprogrammeerd. Het belooft een mooie filmmaand te worden met een feestelijke afsluiting op dinsdag 16 mei. 

Demain tout commence, vrijdag 28 april en dinsdag 2 mei
Samuel (Omar Sy van Intouchables) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met weinig verantwoordelijkheden. Totdat Kristin, een van zijn vroegere veroveringen, langskomt. Zij vertelt hem dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria en laat het kind bij hem achter. Hij wil haar terugbrengen, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria op…

Paterson (Parel), dinsdag 9 mei
Paterson herinnert u eraan hoeveel kunst en liefde er schuilt in ogenschijnlijk onopmerkelijke mensen. Hij leidt een eenvoudig, geregeld, maar gelukkig leven als buschauffeur. De inspiratie voor zijn gedichten haalt hij uit de indrukken van zijn dagelijkse route. Ondanks het enthousiasme en de aanmoediging van zijn vrouw, wil hij de gedichten niet publiceren. Laura's wereld verandert juist voortdurend. Dagelijks heeft ze nieuwe dromen en ambities die ze met de steun van Paterson probeert te realiseren.

Paterson is een opeenvolging van mooie, liefdevolle en geestige observaties die geen moment verveelt en waarbij Jarmusch slim gebruikmaakt van de gedichten van Ron Padgett. (…) Wie gelukkig wil zijn, moet de wereld bekijken met een liefdevolle blik. Een film die dat voor elkaar krijgt, is er een om te koesteren.’ (*****de Volkskrant)A United Kingdom, dinsdag 16 mei
In 1947 ontmoet Seretse Khama, de prins van Botswana, in London de kantoorbediende Ruth Williams. Ze vallen onmiddellijk voor elkaar. Bevrijd door de sociale veranderingen van vlak na de oorlog, voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Zij door zijn hoop op een betere wereld, hij door haar verlangen deze wereld te omarmen. Ondanks hun verschillen zijn ze elkaars gelijken. Het geplande huwelijk stoot echter op veel verzet. Niet alleen van hun families, maar ook van de Britse en zelfs de Zuid-Afrikaanse regering. Het idee van een biraciaal echtpaar dat het buurland regeert van een republiek waar onlangs de apartheid werd ingevoerd, is ondenkbaar. Diplomatieke druk of niet, Seretse en Ruth twijfelen nooit aan hun liefde voor elkaar. De strijd voor een leven samen veranderde hun land voor eeuwig en inspireerde de wereld. Gebaseerd op waargebeurde feiten.

Noteer alvast in uw agenda:
Isala Keuzefilmweekend zaterdag 9 en zondag 10 september 2017! Meer informatie volgt.

Bekijk hier het gehele filmaanbod

* Houdt de website in de gaten voor de start van de verkoop. 


Restaurant-Wijnbar De Bank serveert een special Isala Film Menu. Iedere dinsdag een driegangen menu voor slechts € 25,- (excl. filmkaartje)
Kijk hier voor meer informatie