Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

hoekje

Isala Film oktober

In oktober programmeert Isala Film weer een aantal mooie en spraakmakende films. 

Une vie, dinsdag 3 oktober
‘Een bescheiden, maar rijke karakterschets van het benauwende leven van een jonge barones.’ (****de Volkskrant) Normandië, 1819. Jeanne Le Perthuis des Vauds, een over beschermde jonge vrouw vol kinderdromen, heeft nog maar net de nonnenschool en haar studies achter zich gelaten, als ze met Julien de Lamare trouwt. Al snel blijkt dat Julien bijzonder vrekkig, hard en labiel is. Langzaam maar zeker ziet Jeanne al haar dromen in rook opgaan…

The only living boy in New York, dinsdag 10 oktober
De net afgestudeerde talentvolle Thomas leidt een comfortabel leven in New York. Alles verandert echter wanneer hij ontdekt dat zijn vader (Pierce Brosnan) een affaire heeft met de bloedmooie Johanna. Thomas wil zijn moeder beschermen, maar raakt steeds meer geobsedeerd door zijn vaders affaire en diens minnares in het bijzonder…Just like our parents, dinsdag 17 oktober
‘Een explosief, ingenieus geconstrueerd familiedrama.’ (NRC) Als kind van idealistische ouders en moeder van twee jonge meiden zit Rosa gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Ook haar man biedt weinig steun: hij is regelmatig weg voor werk en houdt zich nauwelijks bezig met de opvoeding van hun dochters. Wanneer Rosa’s moeder haar met een schokkende mededeling overvalt, besluit ze dat het tijd wordt om de regie over haar eigen leven te herpakken.

Hampstead, dinsdag 24 oktober
Emily is een weduwe die woont in London. Ze rouwt om het verlies van haar man. Dan ontmoet ze de dakloze Donald, die in het park Hampstead Heath woont. Emily helpt hem om de projectontwikkelaars te bestrijden die Donald uit het park willen hebben. Ze wordt verliefd op Donald en krijgt weer zin in het leven. Hampstead is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat op charmante en grappige wijze zien dat liefde kan ontstaan op de meest onverwachte plekken.

Dunkirk,
dinsdag 31 oktober
'Je zit van het begin tot het - tikje patriottistische, tikje sentimentele en ondanks alles happy - einde op het puntje van je stoel.’ (Parool) De film vertelt over de evacuatie van honderdduizend Britse en Franse soldaten die in de Tweede Wereldoorlog door de nazi's waren omsingeld op de stranden van Duinkerke. ‘Regisseur Nolan laat zijn kijker zintuiglijk ervaren hoe futiel het leven van een enkele soldaat is. De afgewisselde perspectieven smelten samen tot één universele oorlogservaring.’ (****de Volkskrant)

Bekijk hier het gehele programma

Let op! Filmvrienden kunnen vanaf donderdag 31 augustus kaarten bestellen. De rest kan vanaf zaterdag 2 september kaarten kopen.