Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

hoekje

Wat kunnen we leren van Oprah?

Stel, ze leven nog. Aletta Jacobs, Nina Simone en Amy Winehouse, wat zou u ze vragen? En wat kunnen we leren van Oprah Winfrey of Sophie Hilbrand? Nederlands meest getalenteerde singer-songwriters en zangeressen brengen in wisselende samenstelling hun muzikale ode aan vrouwelijke helden onder de noemer Fiere vrouwen. Vrijdag 17 november zijn de Fiere vrouwen te zien in het Isala Theater.

In het Isala is de presentatie in handen van Barbara Breedijk. En zangeressen Louise Hensen, Margriet Sjoerdsma, Evelien de Weger, Annemarie Maas en Femke Ravenbergen brengen de briefliederen aan de onvergetelijke vrouwen. De gastartiest deze avond is Mirthe Bron.

Stichting Fiere Vrouwen is opgericht door Louise Hensen en Saskia Schalekamp. Aanleiding was het lied Beste Aletta waarin Saskia, namens jonge moeders, Aletta Jacobs per brieflied om raad vroeg. Het succes hiervan inspireerde hun het collectief, de voorstelling en gelijknamige stichting op te zetten.
Meer dan dertig singer-songwriters, kleinkunstenaars en zangeressen uit verschillende disciplines schreven een brieflied aan hun fiere vrouw. Een vrouw die hen in beweging bracht met haar daden, haar woorden. Via hun teksten en optredens willen zij de beweging en inspiratie doorgeven. Zodat ook andere vrouwen tóch dat boek schrijven, die verre reis maken of een andere droom najagen. Fiere vrouwen is verrassend, ontroerend, soms met een knipoog en soms een tikje vilein.

‘De liedjes van de #Fierevrouwen voor de winnaars waren stuk voor stuk prachtige pareltjes. #Viva400’ (Barry Atsma - presentator VIVA400 AWARDS)

Klik hier voor meer informatie en het direct bestellen van kaarten