Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

hoekje

Achter het huis in première!

Voorafgaand aan de première werd bekend dat het Anne Frank Fonds een kort geding wilde aanspannen vanwege de toegevoegde verhaallijnen en het eigentijdse taalgebruik. Inmiddels is bekend dat zij dit niet door zullen zetten en kunt u voor deze moderne voorstelling dinsdag 20 februari terecht in het Isala. De eerste recensies van deze eigentijdse en gedurfde voorstelling zijn binnen. 

Ilja Leonard Pfeijffer baseerde het script, met hoofdrollen voor o.a. Cees Geel en Hajo Bruins, op het dagboek van Anne Frank. Deze toneelversie richt zich op het samenleven in een kleine ruimte met veel mensen, terwijl buiten de vijand rondloopt. Wat voor conflicten levert dat op? En wat vonden de medebewoners van Anne?

   

‘Het taalgebruik is eigentijds, direct en onomwonden... een gedurfd standpunt van de makers (...) De discussies zijn bij vlagen geestig, zoals je kunt verwachten in het van postmoderne ironie en taaldrift doortrokken universum van Pfeijffer.' (****NRC)

Dat er ook nog zo nu en dan gelachen wordt danken we vooral aan Raymonde de Kuyper. Haar Auguste van Pels is een innemende karikatuur, en De Kuyper staat verrukkelijk te spelen: swingend met al haar ledematen. Oda Spelbos maakt van Edith Frank het interessantste personage, met haar door wanhoop en walging gevoede sarcasme. Zij is de verrassende spil van deze voorstelling.’
(***de  Volkskrant)

Kijk hier voor kaartverkoop en informatie over de voorstelling