Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

hoekje

Een hommage aan Chet Baker

Zanger en theatermaker Marijn Brouwers bracht afgelopen zomer op festival De Parade een eerbetoon aan Chet Baker, de jazztrompettist en zanger die in 1988 overleed. The Chet Baker Room is nu te zien on het Isala op 7 december als avondvullende theatervoorstelling over het leven, imago en repertoire van Chet Baker.

Het verhaal van Chet Baker wordt verteld aan de hand van eigentijdse Nederlandse versies van de mooiste jazzklassiekers. De hertalingen zijn onder meer van Robert Long en Marijn Brouwers zelf.

'Chet Baker stond bekend om de melancholieke toon in zijn zang en trompetspel. Zijn typische sound en zijn donkere leven vormen inspiratie voor de voorstelling waarin we zijn mooiste nummers ten gehore brengen,' aldus Marijn Brouwers.

Kijk en luister naar Mijn Kleine Lieveling, Marijn’s versie van het bekende nummer My Funny Valentine.

Nico Baars, directeur van Theater de Naald in Naaldwijk, is enthousiast over het optreden van Marijn Brouwer in zijn theater.

'Gewoon weer een klein stukje gelukkiger geworden vanavond. Een hommage van zanger Marijn Brouwers en topmuzikanten Anne Soldaat, Reyer Zwart en Hermine Deurloo. Fraai gezongen, fantastisch gemusiceerd. De bijna obsessieve manier waarop Anne Soldaat met zijn gitaar bezig is, het samenspel, de improvisatie. Ingetogen, klein, intiem, maar zo rijk. Nogal genieten dus.' 

Lees meer over de voorstelling en bestel uw kaarten