Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

hoekje

Isala Film maart

Op 4 maart worden weer de felbegeerde Oscars uitgereikt. Deze maand vertonen we daarom twee van de kanshebbers. De middagvertoning van Three billboards outside Ebbing, Missouri is bovendien een compleet verzorgde Isala Afternoon met high wine. Komt u ook genieten?

Darkest hour, 6 maart (13.30 en 20.00 uur)

Winston Churchill is vaker nagespeeld in films, maar Gary Oldman zet in Darkest Hour (voor zes Oscars genomineerd) volgens velen de beste ooit neer. Op 10 mei 1940, als de Duitse legers West-Europa onder de voet lopen, wordt Churchill premier van het Verenigd Koninkrijk. Een paar dagen later staat hij al voor een zware beproeving. De dreiging van een invasie is voelbaar. Maar Churchill heeft te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is er weerstand van zijn eigen partij. Churchill moet al deze moeilijkheden overwinnen en het land achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Three billboards outside Ebbing, Missouri, 13 maart (let op: Isala Afternoon met high wine 14.00 uur, 'gewone' vertoning 20.00 uur)
Frances McDormand is niet voor niets genomineerd voor een Oscar en schittert in de hoofdrol van deze overdonderende film. Ook Woody Harrelson en Sam Rockwell zijn genomineerd, beide voor beste mannelijke bijrol. In totaal heeft de film zeven Oscar-nominaties gekregen.
Er gaan maanden voorbij zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van de dochter van Mildred Hayes. Ze laat daarom drie controversiële boodschappen plaatsen op reclameborden vlak bij haar dorp, gericht aan het politiehoofd William Willoughby. Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings ordehandhaving alleen maar heftiger.Médecin de campagne, 20 maart (20.00 uur)

Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn eraring maakt van de film een oprecht en invoelbaar drama.
François Cluzot is vooral bekend als de verlamde man in Intouchables. Nu speelt hij Jean-Pierre, een huisarts van de oude stempel op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Wanneer kanker bij hem wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Toch stuurt zijn arts een vervanger. Deze Nathalie is nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, en ze wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld.

Het leven is vurrukkulluk (Parel), 27 maart (20.00 uur)
Het is een heerlijke lentedag in de vroege jaren zestig, een ideale dag om het leven en de lichtheid van het bestaan te vieren. Net als in het gelijknamige boek van Remco Campert. Maar hoewel de sfeer van vroeger wordt neergezet, spelen de verhalen over liefde en verlangen zich af in het moderne Amsterdam. De twee beste vrienden Mees en Boelie ontmoeten in het Vondelpark de jonge en knappe Panda. Meteen stijgt de hitte...
Het leven is vurrukkulluk treft uitermate goed de vrolijkheid van het boek, en is 'een film waar onmiskenbaar met veel liefde aan is gewerkt', aldus de Volkskrant.


Scène uit Three billboards outside Ebbing, Missouri