Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

zaterdag19mei

Eric Corton
Ma
toneel
20:15 | Grote Zaal

Veel mensen kennen Eric Corton misschien als radio- en televisiepresentator, maar hij begon als acteur. Nu is hij terug op de planken met een prachtige toneelbewerking van Ma, naar het gelijknamige boek van Hugo Borst. Borst vindt 'mantelzorger' een raar woord, maar hij is het wel. Al enkele jaren verzorgt hij zijn moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden.

Recensies
'Eric Corton is als verteller ontroerend, aangrijpend en hartverscheurend waar het moet - troostend, relativerend en humoristisch waar het kan.'
(*****AD) 

'Het raakt je, je durft niet eens te bewegen en uit de zaal hoor je alleen af en toe een hoest of een nies. Iedereen zit aan de lippen van Corton gekluisterd doordat het voor bijna iedereen een herkenbare verhaal is.' (*****Theaterparadijs)

'Het boek van Hugo Borst over zijn dementerende moeder werd door Eric Corton omgezet tot een toneelstuk ‘Ma’, vol boosheid, verdriet en mededogen.'
(****NRC)

'Corton weet zowel de onmacht als de liefde van een zoon voor zijn wegsmeltende moeder goed over te brengen.' (***Theaterkrant)

'Corton is een natuurlijke verteller en acteur, die makkelijk switcht v
an rol. In anekdotes over moeder Borst is hij in mimiek, houding en stem ook daadwerkelijk die dementerende, aftakelende vrouw.' (***Scènes)

Boek de inleiding (€ 3,50) 
Het is mogelijk voorafgaand aan de voorstelling een inleiding (19.15u) bij te wonen, deze dient u apart te reserveren. De inleiding wordt gegeven door een dramaturg, die meer zal vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Ma over? Waarom koos Solo Stories dit boek om een voorstelling van te maken? Hoe bewerk je een boek tot een theatermonoloog? Wat heeft acteur Eric Corton met het thema van de voorstelling? Na afloop van de inleiding is er ruimte voor het stellen van vragen. Voor het vormgeven van de inleiding wordt ook samengewerkt met Alzheimer Nederland en landelijke vereniging voor mantelzorgers Mezzo.
Klik hier om direct te reserveren

Prijs: Normaal € 23,50 | CJP / 65+ € 22,00Ma – het boek
Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Al enkele jaren verzorgt hij zijn moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon.
Ma verscheen in 2015 en wordt uitgegeven door Lebowski Publishers. Van het boek zijn inmiddels ruim 100.000 exemplaren verkocht. Op Moederdag verschijnt het tweede boek van Hugo Borst over zijn moeder.

'Een ontroerend boek.' (****Nu.nl)

'Zeer aangrijpend boek, schitterend geschreven.' (Matthijs van Nieuwkerk) Deze voorstelling is ook te zien in:
Theater het Kruispunt 3/5
Theater aan de Schie 23/5

 

Eric Corton | Script: Marc Veerkamp | Regie: Benno Hoogveld | Fotograaf: Annemieke van der Togt

reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Uw e-mail adres: