Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

zaterdag14oktober

Jan Beuving
Raaklijn
cabaret & kleinkunst
20:30 | Luc Lutz zaal

Wiskundige en winnaar van de Annie M.G. SchmidtprijsKijk hier voor meer informatie over de Schijf van 5

‘Buitengewoon geestig’
, zei de Volkskrant. ‘Beuving excelleert in lichte liedjes’, aldus NRC. ‘IJzersterk programma’, volgens de Theaterkrant. Jan Beuving komt met zijn bejubelde cabaretvoorstelling Raaklijn naar het Isala. Hij is de bètaman in de alfajungle van het theater. Met Tom Dicke aan de vleugel neemt hij u mee in zijn wonderlijke logica. Met taal waar niemand op rekent en gereken waar niemand naar taalt. ‘Zijn woordgebruik is enorm divers, zijn rijmwoorden fenomenaal en hij tovert fraaie werelden.’ (Trouw)

'Omdat Beuving zich aan de cabaretdefinitie van cabarethistoricus Wim Ibo wil houden ('professionele literair-muzikale theaterkleinkunst in een intieme omgeving voor een intelligent publiek') toetst hij regelmatig het niveau van zijn publiek. Dat levert buitengewoon geestige en ook onthutsende momenten op. Een flitsend avondje Beuving heeft hetzelfde effect als een inspannend uurtje in de sportschool: moe, maar zeer voldaan.' (****de Volkskrant)

'Het wemelt weer van de spelletjes met de logica, de rekenkunde en de taal. Wat dat betreft staat hij fier in de light verse-traditie van Drs. P en Kees Torn, maar op één punt steekt hij zelfs boven zijn voorgangers uit. Hij zingt beter. Zodat hij ook kan overtuigen in een paar meer stemmige en ingetogen liedjes, die een uitgewogen afwisseling vormen voor alle spitsvondigheid.' (**** NRC Handelsblad)

reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Uw e-mail adres: