Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

dinsdag 6februari

Bram van der Vlugt, Nettie Blanken e.a.
Mooi weer vandaag
toneel
20:15 | Grote Zaal

In de tragikomedie Mooi weer vandaag van David Storey volgen we de gesprekken tussen vier mensen. Hun gesprekken gaan veelal over het weer en stokken voortdurend. Langzaamaan wordt duidelijk dat er met alle vier iets aan de hand is. Bram van der Vlugt is een groot liefhebber van deze toneelklassieker. Het is al jaren zijn wens om dit stuk op het toneel te brengen. Van der Vlugt: ‘Wat dit toneelstuk voor mij zo aantrekkelijk maakt, is dat het op een poëtische en dramatische manier heel gewone tekortkomingen van de menselijke omgang laat zien. Het is geestig en ontroerend. De lach om dingen die eigenlijk té erg zijn, is uiteindelijk een lach van herkenning.’

'Van der Vlugt beheerst feilloos het flardsgewijze taalgebruik.' (****NRC)

‘Gewoon genieten van de acteurs die indrukwekkend precisiewerk leveren in een stuk dat voortdurend meandert tussen pijnlijk schrijnend en subtiel amusant.’ (****Telegraaf)

‘Fraai drama met ouderwets goed spel (…) en er valt ook veel te lachen.' ‘Uiteindelijk gaat Mooi weer vandaag over tekortkomingen in menselijk contact en de tragiek van het ouder worden. De kracht zit hem in de spiegel die wordt voorgehouden.’ (****Trouw)

'In deze nieuwe voorstelling blijft in het midden wat er aan deze mensen precies scheelt en dat is mooi, want zo wordt het een fabel over het menselijk bestaan. Praten we niet allemaal vaak langs elkaar heen, begrijpen we wel alles wat er tegen ons wordt gezegd, voelen we ons niet allemaal vaak eenzaam, ook als er mensen om ons heen zijn. Dat alles wordt lichtvoetig en droogkomisch gespeeld: absurdisme light.' (****Theaterkrant)

'De mannen excelleren hier: Van der Vlugt stijlvol in de war en Klever geweldig reddend wat er te redden valt.'
(***de Volkskrant)

'Met hun goed getimede pauzes, hun fijnzinnige mimiek en fraaie, haast minimale stembuigingen laten Bram van der Vlugt en de toch vaak onderschatte Bart Klever in het eerste half uur op weergaloze wijze zien wat acteren vermag.'
(****Scènes)

Prijs: Normaal € 28,50 | CJP / 65+ € 27,00 Deze voorstelling is ook te zien in:
Theater het Kruispunt 22/2

Bram van der Vlugt, Nettie Blanken, Bart Klever en Malou Gorter | Tekst: David Storey | Regie: Bruun Kuijt

reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Uw e-mail adres: