Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

dinsdag20februari

Hajo Bruins, Oda Spelbos e.a.
Achter het Huis
toneel
20:15 | Grote Zaal
  • Kijkwijzer taal

Een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank.

Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Achter het Huis is gebaseerd op haar dagboeken.

Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden. Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

‘Het taalgebruik is eigentijds, direct en onomwonden... een gedurfd standpunt van de makers (...) De discussies zijn bij vlagen geestig, zoals je kunt verwachten in het van postmoderne ironie en taaldrift doortrokken universum van Pfeijffer.' (****NRC)


Dat er ook nog zo nu en dan gelachen wordt danken we vooral aan Raymonde de Kuyper. Haar Auguste van Pels is een innemende karikatuur, en De Kuyper staat verrukkelijk te spelen: swingend met al haar ledematen. Oda Spelbos maakt van Edith Frank het interessantste personage, met haar door wanhoop en walging gevoede sarcasme. Zij is de verrassende spil van deze voorstelling.’  (***de Volkskrant)

Prijs: Normaal € 28,50 | CJP / 65+ € 27,00


Het is mogelijk voorafgaand aan de voorstelling een inleiding (19.15u) bij te wonen, deze dient u apart te reserveren.
Klik hier om direct te reserveren

 Deze voorstelling is ook te zien in:
Theater het Kruispunt 16/11
Theater aan de Schie 21/2

Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel e.a. | Tekst: Ilja Leonard Pfeijffer | Regie: Johan Doesburg

reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Uw e-mail adres: