Cookies

Isala Theater maakt gebruik van cookies om uw bezoek aan de website zo plezierig mogelijk te maken.

Meer informatie

X

Isala Theater

dinsdag 6maart

Anne Wil Blankers e.a.
Wat ik moest verzwijgen
toneel
20:15 | Grote Zaal
geannuleerd

Een aangrijpend toneelstuk, gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Let op! Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Wie in het bezit is van een entreebewijs krijgt hierover persoonlijk bericht. 

Een nieuw aangrijpend toneelstuk van Edwin de Vries (Soldaat van Oranje) i.s.m. Mette Bouhuijs (Een Sneeuw, Wilhelmina Je Maintiendrai) over de Joodse onderduikster Jet, gebaseerd op de roman van Ariëlla Kornmehl. Met in de hoofdrol de Grande Dame van het Nederlandse toneel: Anne-Wil Blankers.


Een man brengt een schilderij naar een oudere dame (Blankers). Een schilderij dat tijdens de Tweede Wereldoorlog aan haar toebehoorde. Hij herkent de vrouw van de begrafenis van zijn ouders, maar heeft verder geen idee wie zij is. Zij weet heel goed wie hij is, maar heeft beloofd dat voor altijd geheim te houden. Het schilderij brengt echter alle herinneringen terug die zij tot dan toe voor zichzelf en iedereen heeft verborgen, zelfs voor haar dochter. De tijd van haar onderduik in Haarlem, de gruwelijkheden die ze moest doorstaan om zichzelf en haar geliefde te beschermen, een buurman die niet van onbeschreven gedrag bleek te zijn. Het hele verdrongen verleden komt terug… Hoe hard is de waarheid?

Wat ik moest verzwijgen is gebaseerd op de roman die Ariëlla Kornmehl schreef naar aanleiding van de verhalen van haar grootmoeder.

Prijs: Normaal € 29,50 | CJP / 65+ € 28,00 

Anne Wil Blankers, Christo van Klaveren, Willemien Slot en Eva Damen | Script: Edwin de Vries en Ariëlla Kornmehl | Regie: Mette Bouhuijs

reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Uw e-mail adres: