Naar de klassieker van Harry Mulisch

De aanslag

Victor Löw, Peter Bolhuis e.a.
  • di 21 apr
    20:15
    grote zaal
    niet reserveerbaar

In het jaar dat Nederland 75 jaar bevrijding viert en schrijver Harry Mulisch tien jaar geleden overleed, is De aanslag na negen jaar terug in het Isala.

In de hongerwinter van 1945 wordt een collaborerende politieagent doodgeschoten voor het huis van de buren van de twaalfjarige Anton. De buren verplaatsen het lichaam naar het huis van de familie Steenwijk. Nadat zijn familie daarvoor is gefusilleerd, blijft het waarom aan hem knagen. Anton komt er meer en meer achter dat er een zeer dunne scheidslijn ligt tussen goed en slecht. Is de schuldige niet ook onschuldig en de onschuldige ook schuldig? Een indringende must-see waarvan u na afloop alleen maar kunt constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft.

De pers over De aanslag (2011):

Prachtig acteerspel in toneelversie De aanslag.’ (★★★★NRC)

Sublieme rol van Victor Löw.’ (★★★★★Dagblad van het Noorden)

Met respect en liefde [...] gemaakt.’ (★★★★Telegraaf)

credits

spel Victor Löw, Peter Bolhuis, Henriëtte Tol, Linde van den Heuvel en Reno van Rijsewijk regie Ursul de Geer bewerking Léon van der Sanden foto Truus van Gog, Geert Gratama

 

Deze voorstelling is ook te zien in: 

Theater het Kruispunt, kijk hier voor data en info  

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie