Naar het verhaal van de auteur van Congo

Jihad van liefde

Mohammed Azaay & het Amsterdams Andalusisch Orkest

Gebaseerd op het boek Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck.

Metrochauffeur Mohamed El Bachiri uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

Jihad van liefde is een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder, aangrijpend verhaal over liefde, pijn en verzoening. Voor meer informatie kunt u terecht op www.jihadvanliefde.nl

In de bewerking van Sarah Ringoet en de regie van Eran Ben-Michaël is het een theaterdocument geworden, dat je recht in het hart treft.’ (★★★★★Trouw)

'Jihad van liefde is een schitterende mengeling van rouwbeklag, woede en loutering.' (★★★★de Volkskrant)

'Haat en verdriet worden omgezet in een verhaal van liefde [...] Dat verhaal is groots.' (★★★★NRC)

'In een wereld van toenemende polarisatie is Jihad van de liefde een eilandje van barmhartigheid [...] Het zijn de beschrijvingen van het alledaagse waardoor de dreun binnenkomt.' (Parool)

Mohammed Azaay wordt omringd door drie muzikanten van het Amsterdams Andalusisch Orkest die zijn vertelling fraai omlijsten met prachtig spel op kanun, ud, percussie en viool.' (★★★★Scènes)

Bij deze voorstelling kunt u een Isala Read & Meet boeken. U dompelt zich dan helemaal onder in het stuk.
lees meer over deze Read & Meet

credits

regie Eran Ben Michaël tekst & bewerking Sarah Ringoet gebaseerd op het boek Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck en uitgegeven door De Bezige Bij muziek Amsterdams Andalusisch Orkest scenografie “Silent Fragments of an Explosion… in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk campagnebeeld Curly & Straight foto Casper Koster

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie