Het oog van de storm

Hans Croiset, Anne Wil Blankers e.a.
  • do 30 apr
    20:15
    grote zaal
    niet reserveerbaar

Na De vader en De waarheid kunt u opnieuw genieten van een toneelstuk van Florian Zeller, een van de meest gespeelde en bejubelde toneelauteurs van dit moment.

André en Madeleine zijn al meer dan vijftig jaar gelukkig getrouwd. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward. Zij is altijd zijn steun en toeverlaat geweest. Dit weekend zijn hun dochters gekomen om hun vaders papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

boek ook de inleiding bij deze voorstelling

Het oog van de storm geeft geen antwoorden. Zeller: ‘Belangrijk is dat de toeschouwer in het hoofd van de personages kruipt en zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven meebeleeft.’ De loop der dingen wordt daardoor soms ongrijpbaar en dubbelzinnig, maar de pijnlijke weg van het gemis, de onverdraaglijke pijn van de afwezigheid van de ander, is helder en navoelbaar. Hier wordt een levenslang één-zijn in tweeën gescheurd.

credits

spel Hans Croiset, Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege, Marguerite de Brauw e.a. regie Agaath Witteman foto Mark Engelen

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie