Helmert Woudenberg

Van huis uit
  • za 9 mei
    20:30
    Luc Lutz zaal
    niet reserveerbaar

In Van huis uit grijpt Helmert Woudenberg terug op zijn twee eerdere solo’s Übermensch en Waterman. Beide monologen worden in een nieuwe vorm naast elkaar op één avond gespeeld.

Twee onthutsende verhalen waarin we zien hoe de maatschappelijke omstandigheden, maar toch vooral het contact met onze ouders, bepalend zijn voor hoe we als volwassenen in het leven staan. Twee jongens groeien op. De een op het platteland, nog voor de Eerste Wereldoorlog, in een Duits gezin met veel huiselijk geweld onder een sterke vader en een zwakke moeder. De ander groeit op in Amsterdam, in de Tweede Wereldoorlog, in een joods gezin van veertien kinderen met een sterke moeder en een zwakke vader.

'Ook met deze voorstelling bewijst Helmert Woudenberg weer dat hij de grootmeester van het solotoneel is.' (NRC over Übermensch)

'Een meeslepend onderduikverhaal, meesterlijk verteld door Woudenberg die van de oude knorrepot een beklagenswaardig personage maakt zonder een moment sentimenteel te worden.' (de Volkskrant over Waterman)

dit is een:
Isala kleine zaal

credits

foto Bert Nienhuis, Michelle Roos 

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie