Janneke Jager

Femme façade

Deze voorstelling is uitverkocht, maar in deze tijd komen er vaak kaarten retour. meld u hier aan voor de wachtlijst

Een gedurfde muzikale voorstelling op het snijvlak van cabaret & kleinkunst, waarin Janneke op piano en gitaar wordt begeleid door twee muzikanten.

Liedjes waarin het leven in al zijn breekbaarheid wordt bezongen zijn de leidraad van deze indringende show. Dapper vertelt ze over haar worsteling met een familiegeheim en de zorg voor een zieke vader. Daarnaast gaat Janneke in grappige verhalen, een grimmig sprookje en gênante anekdotes op zoek naar de naakte waarheid - bekeken vanuit een gereformeerde opvoeding op het Groningse platteland en een jeugdervaring op een naturistencamping.

Je wordt er vanzelf goed in. Balanceren op een koord, door brandende hoepels springen, wilde beesten temmen. Jezelf in te krappe acrobatenpakjes hijsen terwijl je liever in het kanon wilt kruipen. Altijd onderweg, altijd glimlachen, altijd een enge clown op de loer. Maar wat als je ’s avonds je schmink afveegt? Welke verhalen vertellen wij aan de wereld? En wie vinden we daarbij eigenlijk belangrijker: onszelf of ons Hooggeëerd Publiek?’

Wervelend en gretig.’ (Dagblad van het Noorden)

Ik zou met sterren willen strooien... De veelzijdigheid, de gedrevenheid en vooral de eerlijkheid... een vakvrouw.’ (Jaap Reedijk, theaterfotograaf)

veilig genieten van theater

Janneke Jager Haar wieg stond in Noord Groningen, maar inmiddels heeft ze al flink wat jaren geleden de plattelandsklei van haar roze laarsjes geschud en timmert ze aan de weg in cabaretland vanuit haar thuisstad Utrecht. Ze won de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival (2013), speelde twee jaar bij De Cabaretpoel, stond in 2015 in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival en programmeerde Guido Weijers haar in zijn Comedy Weekend. In 2017 rondde ze een opleiding af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

Janneke bekijkt de wereld met een brutale blik en ze vertelt en zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid. Menig Groninger raakte ze in het hart met haar ode aan deze stad, waarvan de muziek werd geschreven door songfestivalwinnaar Duncan Laurence – waardoor het lied in één klap ‘viral’ ging.

credits

muzikale begeleiding Bas Bons (piano) en Timo Menkveld (gitaar) foto Maria Stijger

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie