Janneke Jager

Femme façade
  • vr 15 mei
    20:30
    Luc Lutz zaal
    niet reserveerbaar

Cabaretière Janneke Jager gebruikt in deze openhartige muzikale voorstelling het circus als metafoor voor het leven.

Wat laten we zien, welk masker zetten we op? En wie vinden we daarbij eigenlijk belangrijker: onszelf of ons ‘hooggeëerd publiek’? Dapper vertelt Janneke over haar worsteling hiermee: over haar verleden met een familiegeheim en de zorg voor een zieke vader. Daarnaast gaat ze in breekbare luisterliedjes, gênante anekdotes en een grimmig sprookje op zoek naar de naakte waarheid - bekeken vanuit een Gereformeerde opvoeding op het Groningse platteland en een jeugdervaring op een naturistencamping...

De muziek van het nummer Groningen uit Femme façade werd gecomponeerd door Duncan Laurence, die in 2019 het Eurovisie Songfestival won voor Nederland. De tekst schreef Janneke zelf, het arrangement is van Bas Bons (Beste singer-songwriter van Nederland).

Wervelend en gretig.’ (Dagblad van het Noorden)

Ik zou met sterren willen strooien... De veelzijdigheid, de gedrevenheid en vooral de eerlijkheid... een vakvrouw.’ (Jaap Reedijk, theaterfotograaf)

Janneke Jager Haar wieg stond in Noord Groningen, maar inmiddels timmert ze aan de weg in cabaretland vanuit haar thuisstad Utrecht. Ze won de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival (2013), speelde twee jaar bij De Cabaretpoel, stond in 2015 in de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival en programmeerde Guido Weijers haar in zijn Comedy Weekend. In 2017 rondde ze een opleiding af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

credits

foto Maria Stijger

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie