INDO-lente

Hallo Bandoeng!

Loulou Rhemrev
  • vr 3 apr
    20:15
    Luc Lutz zaal
    niet reserveerbaar

Als gevolg van het coronavirus gaat deze voorstelling niet door. Bezoekers worden persoonlijk geïnformeerd over het vervolg. De meest actuele informatie vindt u hier.

Hallo Bandoeng! is een indringende en ontroerende voorstelling over een Indische erfenis. Radio Kootwijk vormde sinds 1929 de basis voor gesprekken met geliefden aan de andere kant van de wereld. Mensen die dachten hun dierbaren nooit meer te kunnen spreken, hadden plots rechtstreeks contact met Nederlands-Indië. Twee werelden, zo verschillend, werden in enkele minuten met elkaar verbonden. Verhalen die 12.000 km moesten overbruggen. Maar wat als het contact door een oorlog wordt verstoord? Radiostilte.

In een vergeten ruimte tracht een telefoniste al 40 jaar lang oude verdwaalde berichten uit de ether op te vangen. Berichten die Nederland nooit hebben bereikt. Om familiegeheimen uit het voormalig Nederlands- Indië te ontrafelen en de pijnlijke 'radiostilte' te doorbreken. De enige persoon die haar antwoorden kan geven is haar vader. Maar hij zwijgt.

Actrice en theatermaakster Loulou Rhemrev graaft met deze theatervoorstelling in haar familiegeschiedenis op zoek naar antwoorden op vragen die haar leven beheersen. In hoeverre bepaalt haar Indische achtergrond haar identiteit en zit familiegeschiedenis in je genen?

Indische hapjes en snacks verkrijgbaar

dit is een:
INDO-lente

Reacties uit publiek:

'Helemaal weggeblazen! Een korte reis door tijd, ruimte en gevoel.'

'Mooie passie volle proeve, bijzonder, herkenbaar als Indisch meisje.'

'Hallo Bandoeng! is een persoonlijke familiehistorie die voor velen met een Indische achtergrond een indrukwekkende ervaring zal zijn. Een ontroerende herkenning voor tweede en derde generaties maar ook voor hen die geen Indische roots hebben. Wat krijg je mee van je voorvaderen? Hoe vormt dat je identiteit? Knap gemaakt, fijn gevoelig gespeeld en op originele wijze - zonder vals sentiment en met geestige kwinkslagen - verwoord.'

credits

idee en spel Loulou Rhemrev regie Folmer Overdiep muziek Tom Meulman en Eva van de Poll productie Stichting Toneelwerk

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie