De beentjes van Sint-Hildegard

Regie: Johan Nijenhuis

'De droogkomische cabaretier en schrijver Herman Finkers maakt op 65-jarige leeftijd als hoofdrolspeler een charmante entree in de filmwereld.' (★★★★Trouw) 

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Als hij een glas van tafel wil pakken, is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Ze bepaalt zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. Jan ontsnapt aan deze overdosis zorgzaamheid als hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden. Maar hoe lang kan hij zijn vrouw ontvluchten? Een komisch, Twents drama met Nederlandse ondertiteling over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. 

De kaartprijs is inclusief consumptie en versnapering, die u mag meenemen in de zaal.

Doe ook mee met de Isala Filmquiz, die we normaal gesproken zouden doen tijdens de laatste filmavond op dinsdag 26 mei.

anders dan anders We verwelkomen u graag weer in het Isala vanaf 1 juni. De gezondheid en veiligheid van u en van onze medewerkers staan altijd voorop. Daarom volgen we een protocol waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden.  Ook worden er allerlei hygiënemaatregelen genomen. Dit betekent dat er heel veel anders is dan anders.

regels Er mogen maximaal dertig bezoekers in een zaal, u kunt alleen vooraf online kaarten kopen en deze zijn ongeplaceerd. Bij uw bezoek krijgt u een plek toegewezen. Kaarten kunnen per stuk worden gekocht, maar wie samen een huishouden deelt, kan een kaart voor twee, drie of vier personen kopen. Alleen dan kunt u naast elkaar zitten. Jassen gaan mee de zaal in en tijdens de voorstelling kunt u geen gebruikmaken van het toilet. Het is niet mogelijk na afloop van de voorstelling na te praten in de foyer. Meer details zijn te vinden op de pagina Veilig naar het Isala.

servicemail De complete informatie krijgt u ook voor het bezoek via een servicemail toegestuurd. We begrijpen dat al deze regels ook van u aanpassing vragen. Het is een bijzondere tijd en we zijn blij dat we u eindelijk weer mogen ontvangen in ons mooie theater. We gaan dit samen doen en het zal ook zeker weer vertrouwd en fijn zijn elkaar weer te zien. Alvast bedankt voor uw medewerking.

credits

met Herman Finkers, Johanna ter Steege e.a. regie Johan Nijenhuis duur 103 minuten  (geen pauze i.v.m. coronavoorst

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie