De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch

Dick van den Toorn

Dick van den Toorn vertelt over én speelt een gevoelige man, een gekwelde kunstenaar, die uit angst voor ‘het echte leven’ verstrikt raakt in zijn eigen verzinsels. 

Zeventien jaar na zijn dood keert de spraakmakende schrijver en tv-presentator Boudewijn Büch terug naar zijn voormalige middelbare school: het Bonaventuracollege in Leiden. Op bevlogen wijze vertelt hij over zijn ‘helse’ schooltijd, zijn schrijverschap, zijn onstilbare verzameldrift, zijn vele reizen en zijn liefde voor kunst, literatuur en popmuziek. Zijn leven is één grote aaneenschakeling van onvoorstelbare verhalen die te mooi lijken om waar te zijn - en dat is misschien ook wel zo. Een voorstelling over onze afhankelijkheid van verhalen.

'Als Boudewijn Büch maakt Dick van den Toorn indruk met ontwapenend en ingetogen spel.' (★★★NRC)

'Dick van den Toorn poogt, in dankbare herinnering, de levendige fantasie van de populaire schrijver te verklaren.' (★★★de Volkskrant

'Fraaie solo over onvoorstelbare verhalen.' (Theaterkrant)

'Bewondert hij Büch, distantieert hij zich van hem, ontmaskert hij hem, herstelt hij hij alsnog in eer of analyseert hij het televisiegenieke fenomeen? Van den Toorn laat dat deskundig in het midden. Dat is in zekere zin de kracht van deze mooi opgebouwde solo.' (Leidsch Dagblad)

veilig naar het Isala We doen er alles aan om u bij uw bezoek in alle veiligheid een fijne culturele ervaring te geven. Hoe we dat doen, staat uitgebreid op onze website. We hopen u hiermee vertrouwen te geven, ook al is er veel anders dan anders.

credits

regie Gerardjan Rijnders idee en tekst Kevin Jolly foto Klaas Koppe

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie