Nederlands eerste komedie over racisme

George en Eran worden racisten

George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël e.a.
  • di 13 okt ’20
    20:15 - 21:30
    grote zaal c
    niet reserveerbaar

George Tobal en Eran Ben-Michaël fileren in hun nieuwste productie belangrijke gevoeligheden uit het verhitte Nederlandse racisme-debat.’ (★★★★★de Volkskrant)

In deze actuele komedie belichten de bruine vrienden George & Eran samen met het witte zangduo Nordgrond de (on)mogelijkheid om het ‘goed’ te doen. Want er is altijd iemand die zich beledigd, gediscrimineerd of ongelijk behandeld voelt. De huidige tijdsgeest maakt deze voorstelling nog actueler dan hij al was. Het racismedebat in Nederland laaide de afgelopen tijd op door de moord op de Amerikaanse George Floyd. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met racisme in Nederland en hoe kunnen we het gesprek hierover aangaan met elkaar? En hoe is het in vredesnaam mogelijk daar een komedie over te maken?

George en Eran maken het grote thema inzichtelijk en invoelbaar in een voorstelling vol met humor en muziek. Met een flinke dosis vrolijke boosheid zal niemand de ander iets ontzien, ‘want wij zijn van goede wil hè, vergeet dat niet!

Volgens de Volkskrant en NRC was George en Eran worden racisten een van de beste producties van seizoen 2018-2019. Nu wegens groot succes terug in het theater en nu ook in het Isala.

Het duo George Tobal en Eran Ben-Michaël is uitgegroeid tot een van de betere theatergroepen van Nederland en dat onderstrepen ze door in dit stuk geestig en vilein racisme en seksisme te fileren.’ (★★★★NRC)

Lachen op het slagveld van de diversiteit. Het levert een voorstelling op die het debat boven zijn eigen uitzichtloosheid tilt. Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken.’ (★★★★Theaterkrant)

Een vrolijke komedie ontpopt zich al snel tot een pijnlijke satire op het huidige tijdgewricht, waarin het eigen gelijk ten koste gaat van alles en iedereen. Een hit op Oerol.’ (Parool)

veilig genieten van theater

dit is een:
ARTi SHOCK

George & Eran Producties is het theatergezelschap van George Elias Tobal en Eran Ben- Michaël. De makers achter onder andere de trilogie George & Eran lossen wereldvrede op! maken voorstellingen die midden in de maatschappij staan en over een wereldwijs, divers en veranderend Nederland gaan. Hun voorstellingen zijn maatschappelijk geëngageerd, persoonlijk en bevinden zich op het snijvlak van toneel en stand-up. Met humor, zelfspot en relativering worden grote maatschappelijke thema’s teruggebracht tot menselijke proporties.

credits

spel & muziek George Elias Tobal, Eran Ben-Michaël, Myrthe Huber & Milan Sekeris regie Koos Terpstra foto Yalper Productions

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie