Minoux & Eelco Smits

Niet de vaders
  • vr 9 okt ’20
    20:15 - 21:35
    grote zaal c
    niet reserveerbaar

Cabaretier en theatermaker Minou Bosua speelt ‘vader en moedertje’ op hoog niveau met Eelco Smits.

Minou Bosua (voorheen van cabaret duo De Bloeiende Maagden) onderzoekt samen met acteur Eelco Smits (voorheen van Internationaal Theater Amsterdam) de rol van de vader in hun gezin. Samen hebben zij een zoon. Eelco is de biologische vader, maar voedt het kind niet op, Minou is niet de biologische moeder maar wel de (op)voeder van hun zoon.

'Hun aanstekelijke, hoogst originele voorstelling geeft een inkijkje in een moderne vorm van ouderschap. ' (★★★★de Volkskrant)

In Niet de vaders bevragen ze op humoristische en tegelijkertijd soms verlegen wijze wat ‘vaderschap’ dan eigenlijk is of zou kunnen zijn binnen deze samengestelde gezinsstructuur. De traditionele rollen en patronen worden hartstochtelijk doorgespit en omgewoeld. Welke familie zijn we aan het worden en wat nemen we mee van onze eigen opvoeding? Een creatieve botsing van twee levens die elkaar nog niet eerder ontmoetten dan aan de vooravond van de geboorte van hun zoon.

Niet de vaders is het tweede deel van het drieluik Moeder, Vader, Kinderen over de structuren van het gezin. Het stuk wordt gemaakt in samenwerking met een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld Brabants homomannenkoor. Via een projectiescherm zingen ze troostrijke levensliederen voor de nieuwe en oude vaders en moeders.

veilig genieten van theater

dit is een:
ARTi SHOCK

credits

concept, tekst & spel Minou Bosua en Eelco Smits regie Mijke de Jong muziek & arrangementen Erik Vlasblom foto Karin Jonkers, Maasja Ooms

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie