Wat er ook gebeurt, er klinkt muziek

Olga Zuiderhoek
  • di 20 okt ’20
    20:15
    grote zaal c
    vanaf di 25 aug ’20 12:00

Olga Zuiderhoek heeft de leukste muziekverzameling van Nederland.

De verzameling van haar man, componist Willem Breuker (1944-2010), leerde haar hartverscheurende én grappige liederen kennen. Liederen die haar hielpen de twintigste eeuw beter te begrijpen. Toch is er ook veel wat ze niet begrijpt. Olga vertelt haar verhaal aan de hand van liedjes, voor velen onbekend, die haar nooit in de steek lieten. Liedjes van en door Louis Davids, Dirk Witte, Pisuisse, Johnny & Jones, Ischa Meijer en Willem Wilmink. Soms zingt Olga ze zelf en anders zingt ze mee. Het wordt een persoonlijk relaas, met humor verteld.

met voorrang kaarten reserveren?
veilig genieten van theater

Olga Zuiderhoek was lid van het Werkteater, speelde bij Orkater en De Mexicaanse Hond. Ze speelde in films, tv-series en toneelstukken die speciaal voor haar werden geschreven. Haar liefde voor muziek leidde al vaker tot mooie en succesvolle voorstellingen. Vooral de Amsterdamse kerstvoorstelling Vrede op aard / Kerstmis in Amsterdam samen met Kees Prins was sinds 2007 jarenlang een groot succes. Bij het grote publiek is ze de laatste jaren vooral bekend door haar glansrollen in Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Penoza.

credits

regie Kees Prins foto Annaleen Louwes

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie