Rosa da Silva

Daar moet je heen

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. 

In Daar moet je heen neemt Rosa u mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden, moet je je anders voordoen dan je bent.

Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar. 

'Rosa da Silva is een van die eerdere festivalwinnaars die, nu het weer kan, alsnog een nieuwsgierig publiek verdient.' (★★★deVolkskrant)

'Het grappigst is Da Silva in haar typetjes.' (★★★NRC)

'Het resultaat is een zorgvuldig verteld verhaal, een caleidoscoop van mensen en muziek, waarin Da Silva alle kanten van haar veelzijdige talent kan laten zien en alle lijnen bij elkaar laat komen.' (Theaterkrant)

Voor slechts een tientje naar deze voorstelling? Vanaf 2 november 2021 kunt u de Schijf van 5 boeken: als u in één keer minimaal vijf cabaretvoorstellingen in de Luc Lutz zaal bestelt, betaalt u per voorstelling slechts € 10,-. 

Rosa da Silva bewees met een hoofdrol in het toneelstuk Anne en in de musical De tweeling al op het podium thuis te horen. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam ze na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs mee naar huis.

credits

tekst Rosa da Silva muzikant Remko Wind muziek Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind regie Titus Tiel Groenestegefoto Casper Koster foto Casper Koster, Anne van Zantwijk