Aanrader voor Bowiefans

Sven Ratzke

Where are we now
  • za 31 okt ’20
    20:15 - 21:15
    grote zaal c
    geannuleerd

Deze voorstelling kan niet doorgaan vanwege de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus. We doen ons best een andere datum te vinden. Lees meer over dit nieuws

Dat Sven Ratzke een van de beste Bowie-vertolkers is, bewijst hij deze avond wederom. Sven laat in een intieme setting de kwaliteiten van Bowies nummers in al zijn puurheid zien. Zowel de poëtische eenvoud ervan als zijn universele thema’s komen aan bod. Klassiekers als Heroes en Ashes to ashes, maar ook juweeltjes als Life on Mars? stralen in nieuwe arrangementen.

Ratzke is een entertainer en verhalenverteller pur sang die prikkelt, verwart en verleidt. Hij neemt u mee op reis door het haast filmische Bowie-universum en direct ook door het zijne. Feiten, fictie en anekdotes versmelten tot een spannend geheel.

Sven speelde met deze show reeds in Australië, Europa en New York. Overal werd de show overladen met louter vijfsterrenrecensies en staande ovaties. Nu is hij eindelijk terug in Nederland en ook in het Isala Theater.

Sven Ratzke zingt Bowie met intens en beheerst pathos.’ (★★★★NRC)

Dichter dan dit kun je niet meer bij Bowie komen.’ (★★★★Trouw)

Emotionele ode aan Bowie.’ (★★★★Telegraaf)

veilig genieten van theater

Sven Ratzke is een veelzijdige superster, die moeiteloos switcht van cabaret naar pop of van vaudeville naar jazzy chansons. Hij werkte met legendarische artiesten en orkesten, waaronder Ellen ten Damme, Nina Hagen, Grammy-genomineerde operazangeres Claron McFadden, cultband The Tiger Lillies en Het Metropole Orkest. Op de bühne is hij altijd een bijzondere verschijning: hij is ad rem, energiek en vaak gekleed in extravagante kostuums. De rasentertainer maakte onder andere voorstellingen voor festival De Parade, Oerol en Boulevard, maar speelt over de hele wereld.

credits

vleugel/piano Christian Pabst regie Dirk Groeneveld foto Hanneke Wetzer

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie