Isabelle Beernaert

Naakt - kunst verklaard

Isabelle Beernaert, is dat niet die choreografe van So you think you can dance en winnares van The ultimate dance battle? Ja, dat klopt, maar er schuilt nog zoveel meer in haar.  

Al op haar 14e besloot Isabelle dat ze meer wilde dan enkel dansen: ze wilde choreograferen en mooie verhalen vertellen met de prachtige taal van de dans.

Dans is de taal van de ziel. Het maakt geen geluid, het is stil, maar tegelijkertijd zegt het zoveel. Je zit in het theater, het wordt langzaam donker… De muziek begint, de lichten gaan aan en een danser beweegt in de ruimte als een penseel op een schilderij, als een pen op een wit blad papier. De danser neemt je mee in het verhaal. Het verhaal van de choreograaf, het verhaal van de danser en het verhaal van de toeschouwer tegelijk.

Na een leven lang choreograferen heeft Isabelle Beernaert haar eigen, hedendaagse danstaal ontwikkeld. En voor deze zeer speciale editie van de nieuwe voorstelling Naakt geeft Isabelle voor het eerst helemaal bloot wat de betekenis is van die taal en wat haar gedreven heeft om dit stuk te maken. De choreografie wordt uitgebeeld door haar dansers en door de toelichting van Isabelle zelf wordt u nog dieper meegenomen in het verhaal van Naakt. De mysteriën van de danstaal van Isabelle Beernaert worden voor één keer ontrafeld. Isabelle onthult haar naakte waarheid.

veilig genieten van theater

Isabelle Beernaert weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken. Na le Temps perdu en Laat me is Naakt alweer haar elfde productie. Haar opleiding aan de Koninklijke Balletschool van Vlaanderen gaf Isabelle een fundamentele klassieke en technische basis. Naast haar klassieke achtergrond, ontwikkelde Isabelle zich in moderne technieken zoals Martha Graham, Lester Horton, Limon en Matt Mattox. Ze bekwaamde zich ook in etnische dansen zoals Spaanse, Bulgaarse, Indiase en Afrikaanse, wat zij weer combineert met actuele kennis van moderne stijlen zoals hiphop, breakdance enzovoorts. Isabelle werkte als choreografe met en voor verschillende (inter)nationale evenementen en tv-shows waaronder de internationale tv-hit So you think you can dance

credits

regie Isabelle Beernaert en Daniel Philippe Borst choreograaf, scenograaf en artistieke leiding Isabelle Beernaert

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie