parel

The personal history of David Copperfield

Regie: Armando Iannucci

'The personal history of David Copperfield is een film om je aan te vergapen.' (★★★★NRC)

Nadat de jonge David Copperfield door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy. Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd. Gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens.

The personal history of David Copperfield is zowel tragisch als grappig en wordt eigenzinnig en kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci (Death of Stalin).  De film is ook een experiment in ‘color blind casting’. Dat wil zeggen: Iannucci koos de acteurs die hij het meest geschikt achtte voor hun rollen ongeacht etnische afkomst of huidskleur. De film en zijn sterrencast wonnen meerdere prijzen tijdens de British Independent Film Awards van 2019.

Koop uw filmkaarten per huishouden of sociale eenheid. Gaat u met iemand naar de film waarmee u geen huishouden of sociale eenheid vormt, doe dan uw bestelling in twee keer, in het belang van uw en onze veiligheid. Zo hebben we goed inzicht wanneer de maximale capaciteit van de zaal is bereikt.

veilig genieten van theater

dit is een:
Isala Film

credits

met Dev Patel, Hugh Laurie, Tilda Swinton e.a. duur 119 minuten zonder pauze

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen.
meer informatie