REMLA

Redo en Denden
met het Amsterdams Andalusisch Orkest

Gestuwd door muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz – bekend in de wereld van hiphop & breaking – op zoek naar verbinding. 

Die zoektocht van Redouan (Redo, bekend van zijn optreden tijdens de pauze van het Eurovisie Songfestival) en Denden begint met het nemen van een eerste stap, met als uitgangspunt hun roots in de Arabische wereld. Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? Die vraag staat centraal in de autobiografische voorstelling REMLA

dit is een:
ARTi SHOCK

Redo is een internationaal gerenommeerd breakdancer won in 2019 De Zwaan voor Meest indrukwekkende dansprestatie. Hij staat op de eerste plaats in De Community Top 100 en ontving in 2020 een Koninklijke Onderscheiding omdat hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

Denden Karadeniz is bekend van tv-programma’s als The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time to Dance. Daarnaast is hij artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Company. 

Het Amsterdams Andalusisch Orkest is gericht op de verbinding tussen het historische Andalusië en de betekenis voor onze wereld vandaag. Op internationaal niveau speelt het orkest verschillende muziekvormen uit onder meer Granada en Bagdad en uit diverse tijdsperioden. Ook hebben ze meerdere succesvolle theaterproducties op hun naam staan, waaronder ZIEL|ROUH, Jihad van liefde en Hoe ik talent voor het leven kreeg.

credits

choreografie Redouan Ait Chitt & Denden Karadeniz i.s.m. Shailesh Bahoran dramaturgie en muzikaal advies Mohamed Aadroun foto Guillermo Mariano