Janneke de Bijl

Dit is het nou

Janneke de Bijl is zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor. In haar nieuwe voorstelling observeert ze er weer op los.

Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

Janneke hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden.

Janneke de Bijl won in 2017 de jury- en publieksprijs van Cameretten en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de comedytalenten van 2019. 

Voor slechts een tientje naar deze voorstelling? Vanaf 2 november 2021 kunt u de Schijf van 5 boeken: als u in één keer minimaal vijf cabaretvoorstellingen in de Luc Lutz zaal bestelt, betaalt u per voorstelling slechts € 10,-. 

De pers over haar vorige voorstelling Zonder zin kan het ook (ook te zien geweest in het Isala):

Dit is negativiteit waarvan je vrolijk wordt. [...] Scherpzinnige, soms vileine en dan weer liefdevolle observaties over zichzelf en haar omgeving.’ (★★★★de Volkskrant)

Met zelfspot en engagement belicht Janneke de Bijl de kleinste ontmoetingen en gedachten.’ (Het Parool)

Een veelbelovend debuut.

(★★★ Telegraaf)

credits

foto Bas Losekoot