Huisvrouwen bestaan niet

Lieneke le Roux, Rian Gerritsen en Anouk Maas
Naar gelijknamige bioscoophit
  • di 15 feb ’22
    20:15 uur
    grote zaal
    geannuleerd

Deze voorstelling is helaas geannuleerd, wie in het bezit is van een entreebewijs ontvangt hierover persoonlijk bericht.

‘Het leven is soms net een vuilniszak, er kan altijd nog wat bij.’ Huisvrouwen bestaan niet is familie van de gelijknamige bioscoophit die de best bezochte film van het jaar was en een nominatie voor een Gouden Kalf ontving.

In deze herkenbare en humoristische voorstelling maken we kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie en elkaar proberen te overtuigen van hun manier. Of je nou ziek, verliefd, vrolijk of verdrietig bent, de was wacht nooit. Net als de rest van het huishouden trouwens. En dat terwijl je natuurlijk gewoon wil léven.

Gijsje (29), wiens smetvrees symbool staat voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven. (Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?) Halfzus Marjolein (39) die alles neemt zoals het komt, ook als het niet komt. (Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot.) En moeder Loes (59) die met haar extravagante levensstijl misschien nog wel het meest midden in het leven staat. Over één ding zijn ze het eens: huisvrouwen bestaan niet (meer). Al lijkt het huishouden soms wel erg op het leven: net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje.

credits

regie Geert Lageveen en Erris van Ginkel tekst Sylvia Witteman, Geert Lageveen en Richard Kemper muziek Richard Kemper foto Willem van Walderveen