HOME (remake)

Conny Janssen Danst
met livemuziek van Maarten Vos

Conny Janssen brengt een ‘remake’ van de succesvoorstelling uit 2017 terug op de planken, een dansvoorstelling over mensen die hun plek zoeken in de wereld en bij elkaar. 

Met de coronapandemie op het netvlies krijgt het begrip ‘thuis’ een nieuwe lading en is de voorstelling misschien zelfs actueler dan ooit. ‘Als je mijn wortels ontkent, dan ontken je mij.’ Thuis is vaak meer dan stenen, meer dan een fysieke ruimte. Wat maakt dat je je thuis voelt, waar ben je thuis? Is het een plek, de mensen om je heen, of gaat het om een ‘sense of belonging’?

‘Zoals vaker in mijn werk, gaat HOME over de mens in relatie tot de ander en hoe we ons verhouden tot die ander. Ik denk dat we zijn wie we zijn door, met, ondanks en dankzij die ander. Dat heeft zowel een persoonlijke als een sociale kant.’ (Conny Janssen)

Naast een groot, avontuurlijk ensemble van dansers, werkt Conny Janssen voor HOME met livemuziek en speciaal voor de voorstelling gecomponeerd werk van soundscape artist Michel Banabila en cellist Maarten Vos.

De pers over HOME in 2017
‘...een intens troostrijke ervaring in een verwarrende tijd.’
 (★★★★★de Volkskrant)

‘...fascinerend door de subtiliteit waarmee zij alle individuen tegelijkertijd laat schitteren binnen het geheel. […] De aandacht voor detail in Home is bewonderenswaardig en verrijkt de bewegingstaal. Die helderheid is een grote kracht.’ (★★★★Theaterkrant)

'Soepele, inventieve duetten waarin de ene beweging de andere uitlokt.' (★★★NRC)

Conny Janssen presenteert pure dans die is ingekleurd met een menselijke touch. Janssen kiest ook nu voor dansers met een uitgesproken karakter die op het toneel staan als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. Motto van de choreograaf: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen.

credits

choreografie Conny Janssen dansers Ovidi Álvarez Ferré (stage), Adi Amit, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Mariko Shimoda, Toon Theunissen (stage), Remy Tilburg, Sophie Tukker (stage), Carmine Vigliotti (stage), Liza Wallerbosch, Sarah Zechut (stage) muziek en compositie Michel Banabila & Maarten Vos muziek en live uitvoering Maarten Vos of Karel Bredenhorst foto Andreas Terlaak