Bas Birker

In blijde verachting

In blijde verachting is een reisverslag van de zoektocht naar Bassies diepste binnenste, te beginnen bij de ruggengraat.

Nederbelg Bas Birker is best sympathiek. Voor een Hollander. Maar schijn bedriegt. Diep vanbinnen zit een dik drammerig Duitsertje met een voorliefde voor orde, stiptheid en bovenal zichzelf. Noem het arrogant, noem het egocentrisch, maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid.

In blijde verachting wordt een roadtrip langs ziekenhuizen, doodsangsten en onhebbelijkheden, om uiteindelijk de schoonheid te vinden in een grote berg lelijkheid. Een beetje zoals België, maar dan minder verdeeld.

Birker twijfelt, worstelt en beslist. Zo kan hij in de tweede helft van zijn leven, met opgeheven hoofd en redelijke rechte rug, in ieder geval zichzelf onder ogen komen. Maar niet voordat hij u eens recht heeft aangekeken. Want misschien is met Bas een hele hoop mis, met de rest van jullie is het sowieso veel erger gesteld.

de pers over Je moeder!
‘Je Moeder! is grappig, scherp en slim.’ (★★★★Focus Knack)

Weinig Vlaamse komieken die de stijl en attitude van pure stand-upcomedy zo dicht benaderen als deze nieuwe Belg. [...] Misschien wel de beste pure stand-upcomedian van Vlaanderen.’ (★★★★De Standaard)

credits

foto Kaat Pype