De schuldige

Daniël Boissevain
naar awardwinnende film The Guilty
  • za 22 jan ’22
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
    geannuleerd

Deze voorstelling is geannuleerd. Wie in het bezit is van een entreebewijs krijgt hierover persoonlijk bericht.

Daniël Boissevain in bloedstollende theaterthriller van Gustav Möller en Emil Nygaard Albertsen.

Politieman Oscar Holm beantwoordt verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen. Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden.

De schuldige is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagd De schuldige ons beeld van goed en kwaad.

'Het goed vertaalde script geeft De schuldige maximale impact' (★★★★deVolkskrant)

Deze voorstelling neemt je onverbiddelijk mee. Ze kluistert je aan je stoel. Bezorgt je rillingen en kippenvel.’ (★★★★Dagblad van het Noorden)

'Spannend stemmenspel op leven en dood.' (Theaterkrant)

De film Den skyldige / The guilty (2018) is internationaal bewierookt. Hij won zowel de publieksprijs als de prijs van de jongerenjury op het Internationaal Film Festival. Rotterdam 2018. De Nederlandse filmrecensenten onthaalden de film op een sterrenregen.

ijzersterk script.’ (Trouw)

Bij Den skyldige hou je 85 minuten lang je adem in.’ (NRC)


Een buitengewoon effectieve thriller, maar ook een portret van een man die worstelt met het puin in zijn leven.

de Volkskrant

credits

spel Daniël Boissevain regie Henk de Reus script Gustav Möller en Emil Nygaard Albertsen vertaling Tom Kleijn foto Merlijn Doomernik, Ben van Duin