Wave

Another Kind of Blue

Na de mooie recensies konden we niet anders dan Wave van Another Kind of Blue boeken. Choreograaf David Middendorp brengt met zijn nieuwe voorstelling opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en technologie.

Met drones, levensgrote animaties en een choreografie speciaal voor het gezicht brengt Middendorp de echte en de digitale wereld samen in spectaculaire beelden. En zet hij u op een speelse manier aan het denken over hoe technologie ons leven beïnvloedt.

golven Ze geven en ze nemen, ze komen en ze gaan, het zijn de golven van ons bestaan. Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven, we zijn er continu door omgeven. Ze zijn er altijd en overal. Hoeveel invloed heeft de mens op deze door de natuur en technologie gecreëerde golven? We willen graag geloven dat wij de golf kunnen vormen, maar misschien is dat slechts een illusie. In Wave onderzoekt choreograaf David Middendorp welke rol deze golfbewegingen spelen in ons leven.

'Wave van Another Kind of Blue is technisch verbluffend.' (★★★★de Volkskrant)

'David Middendorp creëert prikkelende visuele effecten met dansende drones en digitaal zand.' (★★★NRC)

vier dansstukken De vier choreografieën waaruit Wave bestaat - Airman, Frequentie & Frequentie², 15 minute universe en Hands ON stage - werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens, natuur en technologie.

In Airman (2018), een van Middendorps beste en meest geliefde stukken, zien we een duet tussen mens en drones waarin de vorm van het menselijk bewustzijn wordt verkend.

In Frequentie & Frequentie² spelen zandpatronen, geluidsgolven en repeterende dansfiguren een fascinerend bewegingsspel met elkaar.

Spelend met de relativiteit van tijd en ruimte bouwen de dansers in 15 minute universe (2009) met behulp van motion capture binnen vijftien minuten hun eigen universum en breken ze het ook weer volledig af.

Tot slot ontwikkelt David Middendorp een podiumversie van de virtual reality-voorstelling Hands ON (2020), waarin de manier waarop we communiceren met onze handen centraal staat.