Teun Toebes

VerpleegThuis
de jongen die in een verpleeghuis woont

Na het grote succes van zijn boek VerpleegThuis, waarmee hij op één debuteerde in de bestsellerlijst en waarvan ruim 30.000 exemplaren zijn verkocht in de eerste drie weken, breidt Teun Toebes zijn missie uit naar de theaters van Nederland.

Teun Toebes is 22 en kerngezond, en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Waarom? Als afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie weet hij dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam vergeten contact te maken. Daarom wil Teun juist nu ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verzorgingstehuis. Om dit doel te bereiken gaat hij ver, heel ver.

Meer dan een jaar geleden besloot Teun zich permanent te vestigen op de gesloten afdeling van verpleeghuis Voorhoeve in Utrecht. Daar krijgt hij antwoorden op vragen als 'Hoe kan je onderdeel uitmaken van elkaars wereld met dementie?' en 'Hoe wil ik later zelf mijn leven inrichten als het zover is?'. Zoals Teun zelf zegt: 'Nu is het een verpleeghuis, maar we moeten het een verpleegTHUIS maken.'

In het verlengde van zijn boek schetst Teun op een aangrijpende en ontwapende manier een nieuw mensbeeld van mensen met dementie. Als je anders gaat kijken, zal niets meer hetzelfde zijn. Mensen met dementie blijven namelijk mens voor altijd, net als u en hij.

Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes neemt Teun u mee in een wereld die u dacht te kennen, maar nooit eerder zo zag. Hij helpt u bij het ‘nieuwe denken’, wat ongetwijfeld tot mooie, verrassende en grappige gesprekken zal leiden. En de kans dat de show over uw toekomst gaat, is één op vijf...