Themater | Virtual en Augmented Reality

De toekomst van de realiteit
  • wo 18 mei ’22
    19:30 uur
    grote zaal ongeplaceerd
    gratis toegang

Dromen met de ogen open. Het avontuur van de verbeelding - een avond over Virtual en Augmented Reality en haar (on)mogelijkheden. Op woensdag 18 mei om 19.30 uur krijgt u een kijkje in deze werelden. 

Bent u er bij?
meld u hier aan

Professor Yvonne van Everdingen start de avond en licht in eerste instantie de begrippen Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) toe. Zij zal dit doen aan de hand van verschillende voorbeelden. Daarna toont Yvonne resultaten van onderzoeken over het gebruik van VR voor business en marketing doeleinden. Hierbij wordt aandacht besteed aan het gebruik van VR voor beslissingen die consumenten nemen vóór, tijdens en na de aankoop.

Daarna neemt Alex van Happen (Marketing & Sales Manager) van Dutch Rose Media het stokje over. Hij zal een een presentatie geven over allerlei toepassingen op het gebied van Augmented Reality en hoe zij (en ar) door de jaren heen zich ontwikkeld hebben.

Vervolgens gaat Freek Teunen meer vertellen over de wereld van de VR. 
Freek Teunen is werkzaam als VR-consultant. Hij geeft masterclasses en inspireert als spreker. Freek ontwikkelde de Virtuele Droomvlucht voor de Efteling. Daarnaast werkt hij mee aan PlaygroundVR, een virtuele speeltuin voor kinderen in het ziekenhuis. Het project is meerdere malen genomineerd voor innovatieprijzen en haalde de finale van de Philips Innovation Award 2020. Verschillende ziekenhuizen hebben de speeltuin al in gebruik.
Graag tot 18 mei in het Isala Theater.