Peter Blok en Bas Hoeflaak

Trapeze
Geschreven door Kees Prins en Roel Bloemen
  • di 25 apr ’23
    20:15 uur - 21:25 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Trapeze is een scherpe en inventieve komedie over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaarstaan om te springen. Met Peter Blok (Pleidooi, Cloaca, Penoza) en Bas Hoeflaak (Droog Brood, Sluipschutters).

Wanneer de avond anders blijkt te verlopen dan ze verwacht hadden, ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen. Dit uit zich niet alleen in hun verschillende opvattingen over de circustraditie, maar ook in hun persoonlijke ambities die toch verder uit elkaar liggen dan ze dachten. Als een van de twee gaandeweg het gevoel krijgt dat de ander hem laat vallen, neemt hij een even rigoureus als dramatisch besluit.

Geschreven door Kees Prins en Roel Bloemen, die eerder de ijzersterke komedie Een man een man maakten.

'Leuke acteurs, snedige grappen en absurde ontwikkelingen.' (★★★Trouw

'Er valt voldoende te gniffelen [...] De plaats van handeling is een vondst: we bevinden ons helemaal in de nok van een circustent. (★★★de Volkskrant

Het komische talent van Bas Hoeflaak komt ook goed naar voren in het nieuwe tv-programma LOL, bijvoorbeeld in het fragment waarbij hij met het fluitlied zijn collega-cabaretiers aan het lachen weet te krijgen.

credits

regie Kees Prins foto Annemieke van der Togt