The essential Matt Bianco

Mark Reilly en band

De band speelt in The essential Matt Bianco nieuwe nummers én de grote hits van vroeger, met de vertrouwde ‘easy-going-swing’ gebouwd rondom de herkenbare dry-Martini-stem van Mark Reilly. Whose side are YOU on?

De legendarische Britse popgroep Matt Bianco is wereldwijd bekend door hits als Half a minute, Get out of your lazy bed, Yeh yeh en Whose side are you on?. In het aankomende seizoen is het veertig jaar geleden dat de band zijn eerste hit scoorde. Een bijzondere mijlpaal die door Matt Bianco bekroond gaat worden met een exclusieve Nederlandse concertserie in aanloop naar het nieuwe album.

Matt Bianco is een fictief personage dat geïnspireerd is op de wereld van secret agents en dat het concept is voor hun muziek en beeldtaal. We hielden van spionage, tv-themas en filmscores uit de jaren '50, '60 en '70, zegt zanger Mark Reilly.

Mark heeft niet stil gezeten en de Nederlandse connectie werd recent nog eens aangehaald in een samenwerking met de New Cool Collective, waaruit het album The things you love voortkwam.

credits

foto Mariagrazia Giove