Evi Hanssen

Sinds ik niet meer drink

Sinds ik niet meer drink geeft een humoristische kijk op de invloed van het gebruik van drank. De voorstelling is zeker geen pleidooi tegen alcohol of het gebruik daarvan. Sterker nog, u mag uw drankje meenemen de zaal in.

Sinds ik niet meer drink:

  • zie ik er beter uit dan ooit;
  • ervaar ik soberschaamte;
  • promoot ik toch nog alcohol;
  • tel ik andermans glazen;
  • kan ik beter dansen;
  • is slecht nieuws echt slecht nieuws.

Wat zou u hier invullen na 500 dagen zonder alcohol? De Vlaamse Evi Hanssen is gestopt met drinken en beschrijft openhartig haar ervaringen in het boek Sinds ik niet meer drink. Na 20.000 verkochte exemplaren en een overvloed aan lezersreacties kon het niet uitblijven dat Evi met dit verhaal ook het theater in zou gaan. Met de nodige dosis humor zoekt Evi uit wie ze precies is zonder dat gezellige glas in de hand. Honderduit vertelt ze over de vele beproevingen die ze op haar pad tegenkomt.

En u als bezoeker wordt meegenomen in dit verhaal. Op welke vooroordelen betrapt u uzelf? Vindt u mensen saai die niet meer drinken, of vertelt u uzelf ook dat u beter slaapt met een slaapmutsje op? Grappige anekdotes wisselen elkaar af met wetenschappelijke en historische inzichten, waardoor u wordt meegenomen in de zoektocht van Evi over wie ze is sinds ze niet meer drinkt.

Een voorstelling voor eenieder die van een drankje houdt of juist niets daarvan moet hebben, maar vooral inspiratie zoekt om zijn of haar leven op de juiste manier in te richten.

'Evi straalt op het podium. Ze vertelt met humor en een dosis zelfspot wie ze was toen ze nog dronk. Hilarische anekdotes wisselen elkaar af met wetenschappelijke en historische inzichten.' (ilovetheater.nl)

credits

foto Geert van de Velde en Jaap Reedijk