Robin Hood de musical

Nationaal Jeugd Musical Theater
vanaf 8 jaar
  • zo 19 feb ’23
    15:00 uur - 16:40 uur
    grote zaal

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad eraan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen, maar de sheriff snoert haar de mond.

Dan staat er plotseling een held op uit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff.

Verwacht overweldigende massa-scènes, spannende gevechten en indringende intieme momenten! Met Cystine Carreon (bekend van de musicals Miss Saigon en Fame, en tv-series Goede Tijden, Slechte Tijden en Gooische Vrouwen) en Ruben Kuppens (bekend van de musicals Hello, Dolly! en Soldaat van Oranje). 

'Het NJMT is er weer in geslaagd om een indrukwekkende voorstelling op de planken te brengen.' (★★★★musicalsites)

'Het Nationaal Jeugd Musical Theater is er in geslaagd om een jeugdvoorstelling (8+) gebaseerd op een eeuwenoud verhaal toch fris en vermakelijk te brengen, waarbij ook volwassenen een leuke avond beleven.' (★★★★musicaljournaal)

'Het spel, de dans en bovenal de zang is van hoge kwaliteit [...] een spektakel voor jong en oud.' (musicalvibes)

'Het is een hele prestatie van regisseuse Elise Berends om van al die elementen van spel en zang met zo’n grote groep één geheel te creëren.' (★★★theaterparadijs)

winactie Ben jij klaar voor nog meer avontuur? Onder de kaartkopers mogen wij het spel De avonturen van Robin Hood (Speelgoed van het Jaar 2022 in de categorie Familiespellen) van 999Games verloten! Kruip zelf in de huid van de dappere Robin Hood, Maid Marian, Little John en Will Scarlet en trek ten strijde tegen het onrecht! In dit spannende spel neem je het samen op tegen de Sheriff van Nottingham. Sla het boek open en ontdek de geheimen van het speelbord in dit spannende familiespel. Durf jij dit avontuur aan als een echte held?

credits

gespeeld door een groep talentvolle jongeren van het Nationaal Jeugd Musical Theater aangevuld met professionele volwassen acteurs onder wie Cystine Carreon en Ruben Kuppens script, muziek en regie Elise Berends choreografie Ashley Veldhuyzen foto Marije Slingerland en Joost van der Veer ontwerp en logo Marc Bos