Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep

Beau Schneider, Britte Lagcher e.a.
  • di 18 apr ’23
    20:15 uur - 21:45 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het Isala. Voor iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen vergaat na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord.

Hendrik moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert de nodige verwarrende situaties op. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik Groen in deze ontroerende komedie zijn best om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten met Leonie (88) en Frida (10) als trouwe vrienden.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrol. Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.

'Beau Schneider voorop […] prachtig qua inlevingsvermogen, meesterlijk in zijn analyses.' (★★★★Dagblad van het Noorden)

'Een wonderlijk hoogtepunt is […] een gezamenlijke, woeste interpretatie van de Rockhit ‘Born to be wild’ voor rollator en scootmobiel.' (Noordhollands Dagblad)

'Allerlaatste etappes van sympathieke oude man ontroeren behoorlijk.' (Theaterkrant)

 

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: de zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is zaten avond aan avond vol.

credits

spel Beau Schneider, Britte Lagcher, Nikkie Kuis, Leendert de Ridder e.a. regie Eddy Habbema bewerking Jibbe Willems foto Victor Meijer en Raymond van Olphen