Checkpoint Charlie

Linda Verstraten, Sanne den Besten e.a.
met liedteksten van Stef Bos

Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. Over de muur die verdeelt én verbindt gaat deze nieuwe Nederlandse musical met liedteksten van Stef Bos.

In Checkpoint Charlie volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden en familie, kansen en mogelijkheden moeten missen, omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad.

De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad. De groenteman, haar vader, verkoopt zijn waar zoals altijd; hij is tevreden in de DDR. De slenterende grenswachter begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet. Hij praat met de oma die haar pasgeboren kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur. Maar ook aan de andere kant van de muur, in het westen, is niet iedereen tevreden.

En daar, bij het checkpoint, staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op ‘prikkeldraadzondag’ wakker zijn geworden. Hij ziet ze in het duister tasten, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur. De muur die hen verdeelt én verbindt.

'Musical over de Muur raakt, juist omdat het verlies zo dichtbij voelt.' (★★★★Trouw)

'De cast is erin geslaagd dit verhaal op de juiste manier met gevoel te vertellen met de schitterende muziek van Helmer Kant en de liedteksten van Stef Bos.' (★★★★Musicalsites.nl)

'De castleden zijn stuk voor stuk erg sterk, qua spel maar ook zeker vocaal.' (★★★★Theaterparadijs.nl)

credits

spel Linda Verstraten, Sanne den Besten, Wim van den Driessche, Jeffrey Italiaander, Job Bovelander, Marleen van der Loo, Pieter van Nieuwenhuyze en Alex van Bergen regie Fons van Rongen liedteksten Stef Bos muziek Helmer Kant foto Ministerie van Beeld