Lenette van Dongen

Dat doet ze anders nooit
  • di 11 apr ’23
    20:15 uur - 22:15 uur
    grote zaal
    uitverkocht
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

Na de bevrijdende kleurexplosie van de show Paradijskleier gaat Lenette in haar nieuwe show nóg een stap verder, op zoek naar totale vrijheid.

Wie zou ik nog kunnen zijn… Is er nog iets anders mogelijk dan die prettig afgerichte vrouw die keurig binnen de sociale lijntjes kleurt? Liever spijt van wél gedaan dan spijt van nooit gedaan. Geen bucketlist maar een fukkit-list. Durf je niet? Dan juist doen!

Als geen ander kan Lenette met haar meesterlijke zelfspot een komisch verslag doen van haar pogingen zich voorgoed van haar innerlijke ‘finnik’ te bevrijden. Rauwer en eerlijker wordt het niet. Wie niets meer te verliezen heeft, is eindelijk vrij.

Lenette van Dongen won met haar vorige voorstelling Paradijskleier de Poelifinario in 2019. De Poelifinario is de cabaretprijs voor de theatermaker met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Lenette won in de categorie entertainment. Uit het juryrapport: ‘Haar levenslust spat van het podium.’

de pers over Lenette

Wonder van expressiviteit’ (NRC)

Schaamteloos geestige Lenette heeft te veel te vertellen om te stoppen […] Laat ons onbedaarlijk lachen. Bovenal om onszelf.’ (AD)

Die focus op het geluk van haar publiek levert een warm bad op, vol troost en plezier.’ (Theaterkrant)

credits

regie Titus Tiel Groenestege en Pieter Tiddens foto @Alek