Martijn Kardol

De situatie

Dames en heren, we zitten met een situatie. En situaties moeten worden opgelost. Is er iemand in de zaal die zich geroepen voelt om de situatie aan te pakken?

Wat is eigenlijk die hele situatie waar we het over hebben? En wie is er verantwoordelijk voor? Is er iemand die dit kan oplossen?  Of moet Martijn het doen? En hoe dan?

Martijn Kardol werd met zijn programma Bang genomineerd voor de Neerlands Hoop. De situatie is zijn derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In geheel eigen stijl haalt Martijn allerlei herkenbare en grappige situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact.

‘De situatie is echt een lekker programma geworden van deze verhalenverteller die met elke voorstelling beter en ook prikkelender wordt.’ (Theaterkrant, keuze van de criticus)

Hier toont hij dat hij als cabaretier verder kan reiken dan de belevenissen in zijn huis.’ (★★★Volkskrant)

Martijn Kardol weet eigenzinnig terug te blikken op de achterliggende coronacrisis, maar dat ook te verpakken in grappige anekdotes en verhalen.’ (Leidsch Dagblad)

credits

regie Wimie Wilhelm foto Aisha Zeijpveld