Oxygen

Delusion
deelnemer NBC World of dance

Jennifer Romen (1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies.

Als urban dansmaker volgt Jennifer een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent. Nu bestormt ze met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling Delusion het podium.

Delusion wordt een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen waarin u constant op het verkeerde been wordt gezet. U wordt meegenomen op de reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age-voorstelling.

uit het juryrapport van de Inspiratieprijs Prins Bernard Cultuurfonds
Haar oog voor choreografie en het overbrengen van haar ideeën op jonge dansers is van ongekend hoog niveau en inspirerend voor eenieder die met haar werkt of van haar werk geniet. Creativiteit en innovatie zijn leidend in haar maakproces.’

quotes juryleden NBC World of Dance
Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!’ (Ne-Yo)

Jij was de maestro van het orkest en het werkte perfect.’ (Jennifer Lopez)

Het optreden van Oxygen was met zo veel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal.’ (Derek Hough)

credits

staging/choreografie Jennifer Romen muziek Subp Yoa foto Vera Schrobber & Daniel van Hauten