De Verleiders: Door de bank genomen - Tien jaar later

Pierre Bokma, Victor Löw e.a.

In 2014 verrasten De Verleiders vriend en vijand met een ongekend scherpe aanval op het geldstelsel en de banken. Is er iets veranderd? Jazeker. Het is erger geworden.

Destijds waren er verbijsterde bezoekers, uitverkochte zalen, het burgerinitiatief ‘Ons geld’, een plenaire bespreking in de Tweede Kamer en een drie jaar durend onderzoek door de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid dat uitmondde in een lijvig rapport. Er was een steen in de vijver gegooid…

Nu wordt alles steeds duurder en duurder. Wonen is niet meer van één inkomen te betalen. Energie onbetaalbaar. Spaargeld verdampt. Torenhoge inflatie.

Dus de monetaire overheden hebben een plan. Een nieuw geldstelsel dat uw leven en burgerschap finaal zal veranderen. CBDC. Central Bank Digital Currency. Waarmee de overheid al uw bestedingen op afstand kan monitoren en oormerken.

Door de bank genomen: Tien jaar later geeft een kritische blik op deze verbijsterende ontwikkelingen in een twee uur durende absurde rollercoaster aan feiten, analyses, grafieken en mini-colleges.

Je lacht je gek.

credits

spel Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Adam Kissequel en Linde van den Heuvel regie Leopold Witte script George van Houts foto Retatchi Amsterdam Michele Secchi