Peter Heerschop & Viggo Waas

Er gaat nog iets heel moois gebeuren

Peter Heerschop en Viggo Waas brengen een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan.

Peter en Viggo, de helft van de legendarische cabaretgroep NUHR, staan samen op het toneel. Na het herseninfarct van Viggo vorig jaar voelen ze nog meer noodzaak om op te treden. Ze wachten op een bijzondere gebeurtenis. Die volgens hen zeker komt. Ze vertellen elkaar wat ze belangrijk vinden. Ze lachen, kwetsen onbedoeld, twijfelen en denken opeens iets zeker te weten. Maar nooit lang. Daarom wachten ze. En dat wordt beloond.

In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter en Viggo alles wie zij samen zijn en wat zij hebben gedaan samen te brengen. NUHR-dialogen, Wachten op Godot, Vrienden van Van Swieten, de grote sporttoernooien die ze meemaakten. Ze verwerken samen het herseninfarct van Viggo. Wat betekent dat voor hun band?

'In een mooie, ontroerende voorstelling vertellen Waas en Heerschop over hun vriendschap.' (★★★★de Volkskrant)

'
Artistiek hoog niveau van een gedurfde voorstelling van twee ware vrienden.' (Theaterkrant

'In die scherp geformuleerde scène komen ze dicht bij de kern van wat vriendschap voor hen betekent: weten wat de ander nodig heeft.' (Het Parool)

credits

regie Ruut Weissman foto Joris van Bennekom en Geert Gratama