Follow the money

Eric Smit, Eelke van Ark en Thomas Bollen
Muckraking meets rock-’n-roll
  • za 1 apr ’23
    20:15 uur - 22:05 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Radicaal onafhankelijk en tot op het bot gedreven: dat is hoe de journalisten van onderzoeksplatform Follow the money hun vak beleven. Omdat zij denken dat waarheidsvinding er meer toe doet dan ooit.

Voor het eerst vertellen hoofdredacteur Eric Smit en sterredacteuren Eelke van Ark en Thomas Bollen gezamenlijk hoe ze geldsporen volgen en de macht controleren. Ze verhalen over de weerstand die ze ontmoeten en de ontdekkingen die ze doen. Over de weerzin die de resultaten van hun graafwerk kunnen opleveren en de vreugde die onthullingen kunnen brengen.

Smit, Van Ark en Bollen maken met collega’s JanJaap Rijpkema en Richard Jong ook de muziek die bij hun journalistieke expeditie past en serveren die ongegeneerd uit. En om wat voor muziek het dan gaat? 'Blues en rock-’n-roll. Wat zouden journalisten anders moeten spelen?' aldus Eric Smit. Nummers als I can't get no satisfaction van de Rolling Stones maken de journalistieke onthullingen nóg krachtiger.

Het publiek was mateloos geboeid. Na elke monoloog van een van de onderzoeksjournalisten speelt de voltallige band geweldige nummers die met geld te maken hebben, of het tegendeel daarvan. Rockmuziek die het schokkende van de onthullingen nóg krachtiger maakt.’ (Theaterkrant)

credits

tekst en muziek Eric Smit (tekst, zang), Eelke van Ark (tekst, bas), Thomas Bollen (tekst, gitaar), JanJaap Rijpkema (slaggitaar, zang) en Richard Jong (drums) regie Leopold Witte foto JanJaap Rijpkema en Jaap Reedijk