Club Classique en Abdelkader Benali

Een nacht met Sjahrazade
  • zo 12 feb ’23
    15:00 uur - 16:20 uur
    Luc Lutz zaal ongeplaceerd
    uitverkocht

Wanneer de voorstelling op uitverkocht staat kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst, want mogelijk komen er kaarten retour. Meld u hier aan voor de wachtlijst.

Schrijver en presentator Abdelkader Benali vertelt op meeslepende wijze het verhaal Een nacht met Sjahrazade. Een zinnenprikkelende muzikale vertelling met verhalen uit duizend-en-een-nacht.

De verhalen krijgen een moderne Abdelkader-twist en worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt en gespeeld door de musici van Club Classique. Een magische belevenis waarbij u onder andere Sheherazade van Rimski Korsakoff en de Aladdin Suite van Nielsen hoort. 

het verhaal Nadat de tiran van Bagdad bedrogen is in de liefde, zweert hij wraak. Elke avond neemt hij een jonge maagd tot vrouw en laat haar de volgende ochtend om het leven brengen. Sjahrazade is ervan overtuigd dat ze de tiran kan genezen van zijn wraakzucht door hem verhalen te vertellen. Ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Op deze manier hoopt ze niet alleen haar eigen lot te keren, maar ook alle andere vrouwen te redden. Zal het haar lukken?

'Niet alleen de liefde tussen Shajriaar en Sjahrazade bloeit hier op, maar ook die tussen de muziek en de literatuur.' (★★★★NRC)

Een nacht met Sjahrazade was eerder te zien op het George & Eran Zomerfestival 2020 en daarover schreef Theaterkrant:

Aangename muzikale vertellingen uit Duizend-en-een-nacht.' (Theaterkrant)

Club Classique bestaat uit muzikale verhalenvertellers. Hun voorstellingen zitten vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling vormen het kloppend hart en denken in muziek, verhalen, theatervormen en beelden. Ze werken en spelen samen met schrijvers, dichters, filmmakers en acteurs. Muziek, beelden en verhalen versterken elkaar en vormen één vloeiend geheel.

credits

schrijver & verteller Abdelkader Benali muzikanten Caspar Vos (piano), Myrthe Helder (viool), Leonard Besseling (cello) foto Rob van Dam